Mikkeli, stad met vele gezichten
Door: Finlandia
Blijf op de hoogte en volg Elly
08 Juni 2010 | Nederland, Amsterdam
Daarna hebben we nog het infanteriemuseum bezocht. En daar waren ook bijzondere zaken te zien. Omdat de Winteroorlog is uitvochten in Finland in de sneeuw is het heel bijzonder om de camoeflage pakken van de Finnen te zien: Wit katoen; Zelfs de paarden kregen een wit katoenen dek aan en ook het kanon werd met een wit laken bedekt. Overigens hebben de Finnen deze slag gewonnen vanwege de troepen op skis die zich nel en behendig konden verplaatsen. En wat dachten jullie van een veldkeuken op een slee. In de middag hebben we nog een museum bezocht van Moderne Kunst, waar een tentoonstelling van een Japanse fotograaf Satsuma. Prachtig werk en we zijn nu nog aan het puzzelen hoe hij zijn foto tot stand heeft laten komen. De dag hebben we afgesloten met een bezoek aan de Observatietoren. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Inmiddels kregen we ook bericht uit Adam met nieuws over de schade. Morgen gaan de schade-experts aan het werk.Maar de herbouw zal wel zes maanden duren.