Rendierland
Door: Finlandia
Blijf op de hoogte en volg Elly
06 Juni 2010 | Nederland, Amsterdam
Vroep opgestaan en ontbeten en vervolgens vertrokken richting Nurmes. Bij vertrek uit het hotel werden we verrast door een groep rendieren die zomaar langs de weg stonden te grazen. Tijd voor een uitgebreide fotosessie dus. We moesten een behoorlijke afstand overbruggen en hadden de reis in drieen gedeeld. Ons eerste richtpunt was Suomamussalmi. Een richtpunt eerder want we wilden daar even voorbij naar Raate, waar een herdenkingsveld is van de FInse Winteroorlog. Beroemd de veldslag waarbij een handje vol Finnen een overmacht aan Russen in de pan hebben gehakt. We hebben nog wat rondgereden en loopgraven bekeken. Dus de mannen in ons gezelschap hadden weer en goede dag. Van daaruit zijn we naar Kajaani gereden, waar we geluncht hebben en wat euro's hebben opgenomen. Toen spoorslags koers gezet naar onze bestemming in Nurmes. Daar kwamen we terecht bij wederom een Holliday Cub met Karelisch dorp erg gezellig maar wel van de hotel voorziening. Harm heeft overlegd met de receptioniste en het was geen probleem om in het hoofdgebouw een kamer te krijgen. We konden kiezen uit twee kamers en we zitten nu super de luxe met zelfs een droogcabine voor de natte was. Heel handig als je veel naar de sauna en het zwembad gaat. Het oord Nurmes is ongeveer qua inwonertal zo groot als Pekela, dus klein. Je moet hier echt hebben van de natuur en in het weekend is het hier uitgestorven. Alhoewel de zomervakanties hier al zijn begonnen gaat het vakantieseizoen pas over twee weken beginnen. Veel dingen zijn nog gesloten en zijn trouwens maar een een tot twee maanden open.
Het was een koude dag zelfs de vorstwaarschuwing van de auto sloeg aan bij vier graden. het is onderweg niet hoger geweest als zes graden, dus even brr.
In de avond in het hotel gegeten en daara lekker in onze bedjes gerold.