Zonnig en warm
Door: Finlandia
Blijf op de hoogte en volg Elly
03 Juni 2010 | Nederland, Amsterdam
Oulo is een prachtige modern aandoende stad. Met veel groen en parkachtig landschap. Overigens zie je weinig bloemen. Hier en daar bloeien tulpen en narcissen. Maar daar blijft het bij. In het wild zie je alleen paardenbloemen bloeien.
Rond het middag uur gaf een 0uziekkorps in het centrum een concert en dat vrolijk de dag zeker op. Het was stralend weer met een strak blauwe hemel
Rond half een zijn we richting Kemi gereden. Wat we de vorige dagen ook al ontdekten is dat je vanaf de weg nooit de Botnische Golf kunt zien. In Kemi hebben een mineralenverzameling bekeken en daar konden we lekker kijken over de zee naar Zweden. Bij het water blijkt hoe fel de zon hier is en wat een schittering die veroorzaakt op het water. Zo langzamerhand zijn we ons natuurlijk gevoel voor tijd kwijtgeraakt. We zitten nu in het gedeelte waar het dus nooit nacht is gedurende twee maanden. en tot een elf uur in de avond heb je het drie tot vier uurgevoel van Nederland. Hotels hebben dus ook altijd verduisteringsgordijnen. Dat is wel lekker heb je toch even wat donkerte in je leven. Na Kemi was het nog 110 km naar onze bestemming Rovaniemi. dat ligt tegen de poolcirkel aan. Na ingechecht te hebben in het hotel ook weer met sauna, maar lang net zo ooi als in Jyvaskyla zijn we de stad ingegaan om te eten. Ik ben nooit zo lyrisch over eten, maar hier hebben we een ongelooflijk lekkere Mexicaan 9dank H.) waar ook H. zijn vingers opat aan zijn zalmgerecht.
Enne we hebben eindelijk een postkantoor gevonden. Edward maar steeds vragen of wij een postkantoor zagen. Tja wie woonde ook al weer hier een halfjaar en hoe moeten wij nu weten hoe een postkantoor eruit ziet?
Morgen wordt het wasdag, want hier blijven we twee dagen, dus even wat rust en tijd voor dat soort klusjes.