St.Petersburg - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Elly niet belangrijk - WaarBenJij.nu St.Petersburg - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Elly niet belangrijk - WaarBenJij.nu

St.Petersburg

Door: Finlandia

Blijf op de hoogte en volg Elly

28 Mei 2010 | Nederland, Amsterdam

Vanochtend om 9.00 meerden we af in de haven van St. Petersburg. We waren gisteren op tijd vertrokken uit Tampere. Zodra je de stad uit was viel je de leegte van het landschap op. Cruise control aan en de auto rolde vanzelf; nauwelijks verkeer op de weg. Afgestopt in Ittalla, bij de beroemde glasfabrieken. Geluncht en daarna uitgebreid de outletwinkel bekeken.Edward kon de verleiding niet weerstaan en is gevallen voor wat mooi glas. Na de lunch rustig doorgereden naar Helsinki. Zo,n twintig kilometer voor Helsinki begon het drukker te worden. Helsinki zelf heeft weinig aanwijsborden en op goed geluk hebben we steeds maar centrum aangehouden. Doel was de VVV voor informatie om lang te kunnen parkeren. Uiteindelijk kwamen op de kade hartje Helsinki uit. En keken we gelijk op de vertrekterminal van de boot naar St. Petersburg. Na veel gedoe uiteindelijk de auto kunnen parkeren en toen hebben we gelijk maar ingecheckt op de boot. In tegenstelling tot alle berichten van het reisbureau hadden we inderdad geen visum nodig vor St. petersburg, zolang je maar binnen 72 uur weer vertrekt. Je hoeft nu alleen een Waiver in te vullen, die natuurlijk wel goed wordt bestudeerd als je Rusland binnenkomt. Lekker rustig omdat we er vroeg waren en Harm wist dan zeker dat het goed was. In de avond op de boot gegeten, een uitgebreid buffet, waar we alledrie van hebben genoten. Wij zijn daarna gaan slapen en Edward heeft nog lekker rondgebanjerd op het schip.