Tampere dag twee, the saunaexperience - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Elly niet belangrijk - WaarBenJij.nu Tampere dag twee, the saunaexperience - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Elly niet belangrijk - WaarBenJij.nu

Tampere dag twee, the saunaexperience

Door: Finlandia

Blijf op de hoogte en volg Elly

26 Mei 2010 | Nederland, Amsterdam

Na een echt Fins ontbijt (cocktailworstjes) en van allerlei onherkenbaars hebben we Edward opgepikt bij zijn verblijf. Samen wat rondgewandeld een supermarkt bekeken en dus een hartverlamming krijgen van de prijzen. Toen goedgemust naar de koffie: Een kopje koffie met een stukje aardbeientaart. De koffie is nog te betalen maar een stukje aardbeientaart kost dus 6 euro. Tja dat is toch te duur voor onze portemonnee.

Vervolgens wat lekker rondgewandeld terwijl Edward de laatste zaken hier aan het afhechten is. Het opsturen van zijn werk naar nederland kostte ook al 177 euro, dus ook daar kijken we naar andere opties.

Ondertussen hebben we een prachtige kathedraal bekeken. Edward heeft hier de nodige tijd doorgebracht en we begrijpen wel waarom. Voor degene die het St. Hubertusslot op de Hoge Veluwe kennen, ook hier is alles door de bouwmeester doorgevoerd in de ontwerpen van banken, lampen en andere benodigheden in de kerk. Het geheel geeft een heel evenwichtig beeld. Overigens prachtige gebrandschilderde ramen.

Tampere doet heel modern maar heeft veel oude industriele gebouwen die nu een andere bestemming hebben gekregen. Het gebopuw van de Scool van Edward was dus een vroegere fabriek. Toch heeft Tampere ook een zekere grandeur met een aantal lanen uitgevoerd zoals 'Unter der Linden' in Berlijn. De ruimte, gras en bomen geven een rustig en groots effect. prachtige parken met veel speelterreinen voor kinderen
We kunnen ons wel voorstellen dat Edward hier enorm genoten heeft. Tussen H. em Tampere klikt het ook. Rust ruimte, veel bussen, dat ook, maar veel minder verkeer.

En veel houten huizen met als verplichting een brandladder vanaf de eerste verdieping naar de begane grond.Brandvoorschriften zijn hier net zo extreem als in LA, We denken omdat er veel huizen uit hout zijn opgebouwd en dus kwetsbaar zijn voor vuur.

Door vrienden van Edward werden we uitgenodigd naar de Finse Sauna te gaan. Gewoon met Finnen; het is dus een soort openbaar badhuis maar dan met een saunavoorziening.

Op zich is alles prima voorzien, alleen kon H. dus niet tegen die hoge temperaturen. Er bleek in een ander gedeelte nog een kleinere sauna te zijn met lagere temperaturen. Nou ja lagere temperaturen. In ieder geval was het wel lekker warm en vervolgens afkoelen in het meer. BRRRRRRRRRRR.

Dat beviel H. dus niet en ik ben samen met hem aangekleed en gekeken of we elders koffie konden drinken zodat Edward en zijn vrienden nog even konden genieten van de sauna.

Prachtig weer vandaag dat later op de dag wat betrok en nu regent het.

Momenteel zijn we in het studentenhuis waar Janna voor ons eten kookt.